graphicanews

Ειδήσεις

H Ricoh Ευρώπης συνεργάζεται με τη Flora Digital

H Ricoh Ευρώπης συνεργάζεται με τη Flora Digital

την 14 Δεκεμβρίου, 2023

H Ricoh Ευρώπης ανακοίνωσε πριν λίγες μέρες την επίσημη συνεργασία της με τον κατασκευαστή εκτυπωτών μεγάλου μήκους Flora Digital.
Η συνεργασία αφορά στην από κοινού παραγωγή νέων wide format εκτυπωτών για τους κλάδους των Γραφικών Τεχνών, της επιγραφοποιίας και την Βιομηχανικής Εκτύπωσης.

Ο κος Eef de Ridder, Αντιπρόεδρος του τομέα Γραφικών Τεχνών της Ricoh Ευρώπης εξηγεί: “Ακούσαμε τους πελάτες μας. Ακολουθώντας τα θετικά σχόλια και τις παραγγελίες της σειράς UV flatbed της Ricoh και τη συνεχιζόμενη ζήτηση της αγοράς για ευέλικτες υβριδικές συσκευές UV για εφαρμογές επιγραφοποιίας και γραφικών εφαρμογών, θέλαμε να εξερευνήσουμε πώς η τεχνολογία Ricoh θα μπορούσε να συνδυαστεί με την κατασκευαστική τεχνογνωσία της Flora για τη δημιουργία ευέλικτων λύσεων που ανταποκρίνονται τις σημερινές απαιτήσεις της αγοράς. Ανυπομονούμε να επεκτείνουμε την προϊοντική γκάμα μας με συστήματα που συνδυάζουν τις τεχνικές γνώσεις και την τεχνογνωσία και των δύο μερών ώστε να υποστηρίξουμε τους πελάτες καθώς αυτοί εξελίσσουν τις εφαρμογές εκτυπωτών μεγάλου μεγέθους.”

Πρώτο προϊόν αυτής της συνεργασίας αναμένεται να είναι ένας υβριδικός επίπεδος εκτυπωτής ο οποίος θα φέρει κεφαλές τις Ricoh, λογισμικό διαχείρισης RIP της ColorGate και προφίλ ICC.
Ο νέος flatbed εκτυπωτής θα μπορεί να εκτυπώνει σε άκαμπτα και εύκαμπτα υποστρώματα, πλάτους έως 2 μέτρων, από PVC, βινύλιο και άλλα άκαμπτα υλικά.

Η νέα συνεργασία προβλέπει η υποστήριξη των εκτυπωτών να γίνεται από το δίκτυο πωλήσεων και υπηρεσιών της Ricoh στην περιοχή EMEA.

Τα συστήματα που αναπτύχθηκαν από κοινού από τη Ricoh και τη Flora θα ενταχθούν στο υπάρχον χαρτοφυλάκιο της Ricoh που περιλαμβάνει τους επίπεδους εκτυπωτές UV RICOH Pro T7210 και RICOH Pro TF6251, και τους wide format latex εκτυπωτές RICOH Pro L5160e και RICOH Pro L5130e.

Στη χώρα μας οι εκτυπωτές Flora αντιπροσωπεύονται από την εταιρεία Dataworks ενώ οι εκτυπωτές Ricoh από την εταιρεία Daltec.